Potkasten Festival

Potkasten Festival


Combineer naar hartelust verhalen/artiesten voor het ideale luisterfestival. Keuzestress? De Potkasten blijven met veel plezier enkele dagen of weken staan waarbij de inhoud regelmatig wisselt en er telkens iets nieuws te beluisteren valt. 


Af en toe breiden we ons aanbod uit. Deze verhalen zijn momenteel al beschikbaar: 


Spanje & Andere verzinsels (Huis van Eustachius)

Duur: 7 min per verhaal | Leeftijd: 10-99


Huis van Eustachius maakte vijf luisterverhalen, gebaseerd op kortverhalen van Hugo Matthysen. Stap binnen in een absurd universum: aliens worden ontvoerd door Hans en zijn grasmaaier (of andersom), Spanje blijkt niet te bestaan en cowboy Zeke smeert strategische boterhammen.


Met de stemmen van o.a. Ruth Beeckmans, Dirk Van Dijck, Mathias Sercu, Björn Soenens, Stijn Cole en Jeroen Van der Ven.


Bestel deze reeks als één geheel of gecombineerd met andere inhoud. We bieden deze verhalen ook aan als luisterwandeling. 

Snotapen (Zaza & Diamond City Films)

Duur: 5 min | Leeftijd: 6+


Cartoonist Zaza verzon voor zijn boek ‘Snotapen’ fantasierijke verhalen bij de 19e-eeuwse prenten die hij al jaren verzamelt. De leukste van die verhalen toverden we om in één-minuut-hoorspelen. Verwacht je aan dansende aapjes, uil Willy en een inktvis met een dagboek. Omdat ze ultrakort zijn, krijg je telkens drie Snotapen om in één keer van te smullen. 


Te combineren met Potkasten met andere inhoud of voor andere leeftijden. 

Waterwalsen (Bos & Voet en Bruno Vanden Broecke)

Duur: 5 min voor drie verhaaltjes| Leeftijd: 6+


Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet brengen samen met acteur Bruno Vanden Broecke verfrissende liedjes, gedichten en muzikale verhalen over water. Over het meer dat meer is dan een meer, over Lily - een slissende sirene - over Merel en Mevrouw Rozenboom, over Mo - een jongen die bang is van water - en over een walsende walvis. 


Te combineren met Potkasten met andere inhoud of voor andere leeftijden. 

Arano & Bhoem (Het Vervolg)

Duur: 7 min per verhaal | Leeftijd: 6-99


De stokoude, norse en moddervette Arano lost met zijn meesterbrein én zijn mysterieuze handlanger Bhoem alle wereldproblemen op, dik tegen zijn goesting. 
Al beschikbaar: 'De rechte toren van Pizza' en 'Spruiten op de Noordpool'. Omdat zij nog volop avonturen aan het beleven zijn, worden dat er weldra meer. 


Te combineren met Potkasten met andere inhoud of voor andere leeftijden. 

Sterke Verhalen (Luk Wyns)

Duur: 7 min per verhaal | Leeftijd: 6-99


Twintig jaar na zijn fel bejubelde theatertournée rond stadslegendes diept meesterverteller Luk Wyns er nieuwe op voor De Potkasten. 


Te combineren met Potkasten met andere inhoud of voor andere leeftijden. 


Van dezelfde maker: 

De Backeljaus overleven Corona

Duur: 8 min | Leeftijd: 16+


Jazeker, de familie leeft nog. En hoe! Ze zijn in de afgelopen twintig jaar geen haar veranderd, maar de wereld natuurlijk wél. Vòòr de populaire reeks in de jaren '90 op televisie te zien was, had de familie Backeljau al een leven op Radio 2 Antwerpen. Voor De Potkasten keren ze terug naar hun roots, met spliksplinternieuwe afleveringen. 

Copyright © Alle rechten voorbehouden